Френски критици: Клуни е най-харизматичният артист на своето поколение

Френски критици: Клуни е най-харизматичният артист на своето поколение
Източник: Woman.ua
A A+ A++ A

Популярният американски актьор и режисьор Джордж Клуни ще бъде удостоен с почетен "Сезар" по време на 42-рата церемония по раздаването на престижните френски кинонагради, която ще се състои на 24-и февруари, информира "Франс прес", цитирана от Нова тв. 

Според френската киноакадемия Клуни е "най-харизматичният артист на своето поколение, притежаващ в пълна степен холивудския блясък, присъщ за големите екранни звезди. Неговият чар, хумор, личност и ангажираност са източник на неувяхващо възхищение!"

Клуни ще получи отличието като признание за неговия разностранен талант като актьор, режисьор, сценарист и продуцент. Петдесет и пет годишният холивудски любимец е носител на многобройни награди, сред които "Оскар" за поддържаща роля за "Сириана" /2006/ и "Оскар" за най-добър филм като продуцент на "Арго"/2013/.

Джордж Клуни е носител и на две награди "Златен глобус" за най-добър актьор за превъплъщението му в "О братко, къде си?" на братята Коен през 2001 г. и за "Потомците" на Александър Пейн през 2012 година.

През 2016 г. друг американски актьор беше удостоен с почетен "Сезар" - Майкъл Дъглас, припомня агенцията. Преди него носители на приза бяха неговите сънародници Кевин Костнър /2013/, Скарлет Йохансон /2014/ и Шон Пен /2015/. 

#Джордж Клуни #Златен глобус #Сезар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници