Френските собственици на Емпорики банк поемат контрола над активите в България

Френските собственици на Емпорики банк поемат контрола над активите в България
Решението на собствениците идва на фона на страховете от възможно излизане на Гърция от еврозоната след парламентарните избори в неделя. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Френската банкова група „Креди Агрикол“, която е собственик на гръцката Емпорики Банк, е взела решение да поеме контрола над всички активи в България, Албания и Румъния.

Решението на собствениците идва на фона на страховете от възможно излизане на Гърция от еврозоната след парламентарните избори в неделя, предаде bTV, позовавайки се на АФП, която цитира изявление на гръцката банка.

„Вътрешното прехвърляне на активи е последната стъпка от процеса, започнал още през 2009 г., насочен към засилване на връзките между „Креди Агрикол“ и нейния филиал „Емпорики Груп“, се казва в комюникето на гръцката банка.

Сделката е обект на одобрение от централните банки на засегнатите страни, коментира АФП.

В публикация на авторитетното американско издание „Уолстрийт Джърнал“ от четвъртък анализатори разглеждат като възможен вариант за „Креди Агрикол“ да се оттегли от Гърция и Емпорики Банк или да се слее с друга банка в случай на излизане на Атина от еврото.

До момента от „Креди Агрикол“ не са коментирали информацията.

#евро #Гърция #Румъния #Албания #България #Емпорики банк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници