Джоли осъди "списъка" на Тръмп за бежанците

Джоли осъди "списъка" на Тръмп за бежанците
Източник: Edna.bg
A A+ A++ A

Актрисата Анджелина Джоли каза, че забраната за влизане в САЩ на граждани от седем държави с преобладаващо мюсюлманско население накърнява уязвими бежанци и може да доведе до екстремизъм, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, предаде Дарик.

Актрисата, която е специален посланик на Върховния комисариат на ООН за бежанците, не назова пряко името на президента Доналд Тръмп. Тя написа в статия, публикувана във в. "Ню Йорк Таймс", че дискриминацията на база на религиозната принадлежност, е "игра с огъня".

Като майка на шест деца, "всички родени в чужди страни и горди американски граждани", Анджелина Джоли вярва в необходимостта от сигурност за нацията, но според нея решенията трябва да са "основани върху факти, а не на база на страха".

"Бих искала да знам, че децата на бежанците, които търсят убежище, винаги ще намерят защита в състрадателна Америка. Също така, че ще осигуряваме сигурността си, без да зачеркваме гражданите на цели страни - дори бебета, като потенциална заплаха за страната ни, заради географско положение или религиозна принадлежност", допълни тя.

Бившата съпруга на Брад Пит, която е на 41-годишна възраст, получи почетен Оскар за хуманитарната си дейност. Миналата година Анджелина Джоли посети бежански лагери в Либия и Гърция, където се срещна със семейства, избягали от войната в Близкия Изток.

Анджелина Джоли и Брад Пит имат три осиновени деца - от Камбоджа, Виетнам и Етиопия, и три биологични, родени във Франция и Намибия.

#Анджелина Джоли #Доналд Тръмп #ООН #Брад Пит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници