Шарков: Президентът да наложи вето на промените в Закона за горите

Шарков: Президентът да наложи вето на промените в Закона за горите
От СДС са поискали среща с него вчера в телефонен разговор, за да представят мотивите, с които искат той да наложи вето върху промените в закона. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от „Синята коалиция“ Ваньо Шарков призова президентът Росен Плевнелиев да наложи вето на промените в Закона за горите.

„Президентът Росен Плевнелиев на коя страна е - при олигарсите или при гражданите“, запита Шарков в Народното събрание по повод приетите скандални поправки на второ четене в Закона за горите, предаде БГНЕС.

От СДС са поискали среща с него вчера в телефонен разговор, за да представят мотивите, с които искат той да наложи вето върху промените в закона.

„Ще направим днес среща между нашите юристи и колегите от гражданските организации по този закон с юридическите съветници на президента, а другата седмица ще имаме среща и с него“, увериха сините.

„Сега е моментът той да покаже на чия страна застава – на страната на олигарсите и на тези, които в тяхна услуга направиха промените в закона, или на страната на хората, които искат да запазят природата на България“, посочи Шарков.

„Горите останаха единственото нещо, което досега не беше пипнато“, подчерта той.

„В случай че президентът не заеме ясна и категорична позиция, означава, че той минава на другата страна“, каза синият депутат. Според него това не трябва да бъде допускано.

„С всички сили ще се стремим да оставим президента на България на страната на демократично мислещите хора“, зарече се той.

На въпрос дали причислява депутатите от ГЕРБ, които са вносители на поправките в закона, на страната на олигарсите, Шарков отговори, че знаците за равенство не се слагат от политиците, а от гражданите.

„И мисля, че гражданите вече са ги сложили“, заяви той.

#вето #промени #Закон за горите #Президент на България #Росен Плевнелиев #СДС #„Синята коалиция“ #депутат #Ваньо Шарков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници