Природозащитници пак ще блокират Орлов мост, чакат Плевнелиев

Природозащитници пак ще блокират Орлов мост, чакат Плевнелиев
В рамките на не повече от 3 часа в края на работния ден в сряда демонстрантите се организираха в социалната мрежа "Фейсбук" за най-масовия протест след зимното шествие срещу АСТА. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Граждани, недоволни от приетите промени в Закона за горите, на 14 юни отново ще блокират Орлов мост в знак на протест.

В сряда премиерът Бойко Борисов не откликна на призива за среща с природозащитниците, но днес те се надяват президентът Росен Плевнелиев да обърне внимание на исканията им.

Именно Плевнелиев може да наложи вето на промените в Закона за горите.

„Тези промени, които могат да напълнят партийните каси; да подсигурят бъдещето на Цеко Минев, Емо Фаса, Ковачки и другите олигарси; да увеличат двойно и повече сечта в горите; да застроят всички наши планини. Но не могат да гарантират въздуха, водата и здравето ни“, категорични са от природозащитническата организация „За да остане природа в България“.

В четвъртък, 14 юни, с плакати, свирки, топки, колела, деца, кучета демонстрантите отново ще се съберат пред езерото „Ариана“ в 19:30.

Организаторите призовават протестът да бъде мирен, без влизане в конфликти със силите на реда.

В сряда, 13 юни, над 1000 души се събраха на езерото "Ариана" в столицата, за да изразят недоволството с лобистките, според тях текстове, които директно обслужват интересите на няколко филми. Стигна се и до директни сблъсъци между протестиращи и Охранителна полиция. Задържани бяха 12 души.

#Закона за горите #промени #протест #Орлов мост #Бойко Борисов #премиер на България #Росен Плевнелиев #Президент на България #вето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници