Двама от загиналите в Абруцо са участвали в спасителните акции в затрупания „Ригопиано“

Двама от загиналите в Абруцо са участвали в спасителните акции в затрупания „Ригопиано“
Източник: БНТ
A A+ A++ A

Лекарят от „Бърза помощ“, който във вторник загина с други 5 души след катастрофа на хеликоптер до скиписта в Абруцо, преди това участвал в спасителните операции на затрупания от лавина хотел „Ригопиано“, пише 24 часа.

Летателното средство се разби на километър от пистата на Кампо Феличе със 6 души на борда си, след като взе скиор с ранен крак. Според в.“Стампа“ 54-годишният Валтер Бучи, опитен лекар реаниматор в алпийските спасителни служби, не трябвало да бъде в хеликоптера. Той се качил в последния момент, правейки услуга на колега лекар, който го помолил за това.

Преди фаталната катастрофа Бучи участвал в спасителните операции на затрупания от лавина хотел „Ригопиано“ във Фариндола. Не трябвало да бъде в хеликоптера и техника Давиде де Каролис, специализиран в спещна помощ с хеликоптери, защото и той изкарал тежко дежурство в операциите около погребания от лавина хотел „Ригопиано“. И той сменил колега в последния момент. Съдбата се оказала жестока и към пострадалия на пистата скиор от Рим Еторе Паланка. Вместо да спаси ранения си крак, той загуби живота си, качвайки се на хеликоптера.

#Бърза помощ #Абруцо #Ригопиано

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници