Отпускат допълнителни пари на работещите в Спешна помощ от следващия месец

Отпускат допълнителни пари на работещите в Спешна помощ от следващия месец
A A+ A++ A

Министерският съвет одобри днес допълнителни разходи в размер на 9,8 млн. лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 г. С тези средства ще компенсираме служителите в центровете за спешна медицинска помощ в цялата страна, така че да бъдат постигнати заплатите, заложени в колективния трудов договор, съобщи министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

Той посочи, че по време на извънредната епидемична обстановка работещите в спешната медицинска помощ са получавали допълнителни финансови средства до месец юни, включително.

„След отмяната на извънредната епидемична обстановка възнагражденията намаляха – и на лекари, и на сестри, и на шофьори. По тази причина нашият екип внесе в Министерски съвет предложение за одобряване на допълнителни разходи, с които да компенсираме служителите в ЦСМП-тата до приемането на новия бюджет“, обясни министърът.

Предварителните ни разчети показват, че лекарите ще бъдат компенсирани приблизително с 600 лв. месечно, фелдшерите – 400 лв., медицинските сестри – 350 лв., парамедиците – 170 лв., шофьорите на линейки – около 150 лв. Това съобщи здравният министър и подчерта, че на този етап цитираните суми са прогнозни. Предвидено е тези допълнителни средства да се получават от 1 октомври до края на годината.

#"Спешна помощ" #Бърза помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »