Семерджиев: Поскъпване на газа с 16 % няма да има

Семерджиев: Поскъпване на газа с 16 % няма да има
„Увеличението ще се задържи, докато реално се намалят цените по действащите договори. Ще търсим начин в следващите няколко дни“, каза още Семерджиев. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Цената на газа ще скочи с по-малко от 10%, а не с поисканите от „Булгаргаз“ 16%, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

„Цените на газа ще се увеличат с доста под 10%“, каза Семерджиев на отворено заседание на комисията, предаде агенция „Фокус“.

„За предложението 16% вдигане цената на газа, каквото е предложението на „Булгаргаз“, мога да ви уверя, че такова увеличение няма как да се случи и няма да има“, подчерта той.

„Увеличението ще се задържи, докато реално се намалят цените по действащите договори. Ще търсим начин в следващите няколко дни“, каза още Семерджиев.

„Такива увеличения няма да има, ако има увеличения, те ще се минимални – колко, не мога да ви кажа, продължават изчисленията, но те няма да се отразят на останалите цени“, добави председателят на ДКЕВР.

#ДКЕВР #председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране #Семерджиев #Ангел Семерджиев #увеличение #цена #газ #„Булгаргаз“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници