Природният газ отново е евтина енергия за дома

Природният газ отново е евтина енергия за дома

canva

A A+ A++ A

Сравнението на цените на енергийните източници през март тази година показва, че природният газ е най-изгодният избор за българските домакинства (0,10 лв./kWh с ДДС). От януари до март цената на газа поевтиня с цели 34%.

На фона на устойчивия спад в цената на природния газ, от 1 юли тази година се премахва по-ниската нощна тарифа за електроенергия и потребителите ще плащат тока на една цена. Това означава, че отоплението на електроенергия ще стане още по-скъпо. Трябва да се отбележат и промените в Закона за енергетиката, според които от 1 юли тази година влиза в сила пълна либерализация на пазара на едро на електрическа енергия.

На фона на очертаващия се ръст в цената на електроенергията, цената на природния газ се понижава осезаемо, като прогнозите са тенденцията за спад да продължи и през идните месеци. Потребителите, които се отопляват с природен газ, останаха по-спокойни и в разгара на зимния сезон сметките им се оказаха значително по-ниски в сравнение с онези, които са избрали отопление с електроенергия.

Природният газ възвърна позициите си на евтина, икономична и екологична енергия за отопление, като броят на домакинствата, които го предпочитат и по този начин пестят от разходи за енергия, продължава да нараства.

#газ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите