Барселона разгроми Лас Палмас, Меси изравни рекорд на Раул

Барселона разгроми Лас Палмас, Меси изравни рекорд на Раул
http://fresh-news-now.com
A A+ A++ A

"Барселона" разгроми "Лас Палмас" с 5:0 на "Камп Ноу" в среща от 18-ия кръг на Ла Лига. Tреньорът на каталунците остави много от титулярите си на резервната скамейка. Арда Туран, Андре Гомеш и Рафиня Алкантара замениха на терена Неймар, Иван Ракитич и Андрес Иниеста. 

През първото полувреме "блаугранас" очаквано доминираха. Луис Суарес откри резултата в 14-ата минута на мача. Уругваецът се разписа след асистенция на португалския полузащитник Андре Гомеш, който пристигна на "Камп Ноу" през лятото, пише БТВ.

Две минути по-късно каталунците можеха да удвоят аванса си. Рафиня получи топката в наказателното поле и опита да потърси Суарес, който обаче бе изпреварен от върналия се Роке Меса. До края на първото полувреме "синьо-червените" диктуваха играта на терена, но не успяха да реализират второ попадение.

Натискът на "Барселона" продължи и след началото на втората част. Звездата на испанския гранд Лионел Меси се разписа отблизо за 2:0 в 52-ата минута. С попадението си аржентинският нападател вече е отбелязвал срещу всички отбори, които в момента са част от испанския елит. Лео изравни рекорда на легендата на "Реал" Мадрид Раул, разписвайки се срещу 35 различни тимове в Ла Лига.

Пет минути по-късно отново Суарес направи резултата класически с удар от 18 м. В 59-ата Арда Туран също се разписа за 4:0. Десетина минути преди края на редовното време Алеиш Видал пък отбеляза своя първи гол през настоящия сезон, възползвайки се от центриране на Алкасер. 

"Барселона" се изкачи на второ място в Примера дивисион с 38 точки, измествайки "Севиля". Така каталунците остават на 2 точки зад лидера "Реал" Мадрид, който обаче е с два мача по-малко. 

#Барселона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници