Рязък скок на престъпността в Чикаго за 2016-та

Рязък скок на престъпността в Чикаго за 2016-та
Източник: bTV
A A+ A++ A

Чикаго бележи ръст на убийствата през 2016 година. Престъпленията във ветровития град са нараснали с над 50% в сравнение с предишните 12 месеца, предаде БНТ.

2016 е най-кървавата година в Чикаго от две десетилетия. Ръстът на убийствата спрямо 2015 е с 57%, а ранените с огнестрелно оръжие за миналата година са 4331 души. Причините - буксуващата икономика, увеличаващата се безработица и ограничения достъп до образование. Според анализатори, увеличаването на престъпленията се дължи на затварянето на множество предприятия, което е довело до рязко обедняване на голяма част от жителите на града.

Като резултат от продължаващата рецесия и дефицита на работни места, много от младите хора тръгват по пътя извън закона и се включват в различни банди, за да изкарат пари. 

Местната полиция предлага да се увеличи броя на служителите на реда, както и закупуване на допълнителни оръжия за униформените. 

Според Уилям Сампсън дългосрочното решение на проблема е да се стимулира икономиката чрез отваряне на старите предприятия или изграждането на нови и създаването на работни места. 

#Чикаго #убийствата #анализатори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници