Българите в Чикаго могат да се гордеят с тази новина

Българите в Чикаго могат да се гордеят с тази новина
A A+ A++ A

Днес в щатския Конгрес на Илинойс (където се намира градът с най-голяма бг диаспора - Чикаго) ще се гласува резолюция за обявяване на месец март за месец на България.

Ако проекторезолюцията бъде ратифицирана и в двете камари на щатския законодателен орган, месец март ще бъде обявен за месец на България в Илинойс.

Преди няколко дни документът беше внесен в Конгреса на щата в столицата Спрингфийлд. Специална делегация, която включваше членове на български просветни дружества и организации, представители на българския бизнес от Чикаго, както и сестрите Антоанета и Диана Стойкови, родственици на създателя на компютъра Джон Атанасов присъстваха в залата по време на представянето на документа.

В него се отбелязва общото партньорство между България и САЩ, както и постиженията на сънародниците ни от старата и нова българска емиграция, допринасящи за развитието на обществено-политическия и културния живот на щата.

В Камарата на Конгреса проекторезолюцията бе представена от Джей Хофман, а в щатския Сенат е внесена от републиканеца Дан Макконки.

Ако днес бъде приета, това ще бъде признание за забележимото присъствие на българската емигрантска общност в щата Илинойс и в САЩ.

#Чикаго #емигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници