Изложба на 13 български художници в Чикаго

Изложба на 13 български художници в Чикаго

Елена Цанева/БНР

A A+ A++ A

Изложба на 13 български художници бе открита в културен център "Магура" в чикагското предградие "Арлингтън Хайтс", съобщава кореспондентът на БНР в града.

Изложбата е наречена "Сърце и душа" и за първи път майстори на изобразителното изкуство, които живеят не по света, а в родината представят свои произведения. Организатор на събитието е BG crafts gallery и по-точно Лъчезара Делчева, едната от създателките ѝ, която живее и работи в Сейнт Луис.

Лъчезара не е професионален художник, но се е заела с мисията да популяризира съвременното българско изкуство и в България и по света. През лятото в поредица "Изкуство без граници" тя направи изложби в София и Русе, а сега представя и в Чикаго 35 картини, икони, дърворезба, ръчно изработени бижута и шалове.

Изложени са икони на Венцислав Старков, както и творби с маслени, акрилни и водни бои, смесени техники и комбинация от различни материали на художниците Ангел Иванов, Диана Дезир, Добра Камбурова, Ертан Алеж, Пеньо Иванов, Петър Беляшки, Стефан Георгиев, Клементина Мначева и др.

Изложбата ще остане в Чикаго 2 седмици, а след това идеята е да бъде представена и в Сейнт Луис, и в Ню Йорк.


#изложба #Чикаго

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници