Експерт: Терористът от Истанбул е професионален убиец

Експерт: Терористът от Истанбул е професионален убиец
Източник: Марица
A A+ A++ A

Атентаторът, който откри стрелба в нощно заведение в Истанбул на 1 януари, е бил професионален убиец, смятат експерти по сигурността, цитирани от турските медии, предаде БНТ.

Англоезичният "Хюриет дейли нюз" цитира експерта в областта на борбата срещу тероризма Абдуллах Агар, според когото начинът, по който е действал нападателят, показва, че "той абсолютно е убиец и вероятно и преди е стрелял по хора", съобщава Асошиейтед прес.

По думите на специалиста извършителят на атентата е "решителен, набожен, практичен, хладнокръвен професионалист и знае как да получава резултати". Вероятно е стрелял и в истински зони на конфликт, смята Агар.

Междувременно някои турски медии разпространиха новината, че атентаторът вероятно е лице на име Уйгур Тюркю от Източен Туркестан. Той пристигнал в Турция заедно със семейството си през ноември, а в Истанбул живеел в квартал Зейтинбурну на улица, гъсто населена с уйгури. Мъжът има съпруга и две деца.

Вероятно нападателят е пристигнал от Сирия, където се сражавал на страната на "Ислямска държава". Според информации е било задържано семейството на терориста, чиято самоличност не е официално оповестена.

#Истанбул #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници