Нови версии за разбилия се руски самолет в Черно море

Нови версии за разбилия се руски самолет в Черно море
Vesti.bg
A A+ A++ A

Все още не е събрана достатъчно информация, за да се каже каква точно е причината за разбилия се в Черно море руски Ту-154 в неделя. По-рано беше намерена една от черните кутии на самолета, която ще даде повече информация за параметрите на самолета и за последните разговори. Подобен инцидент обаче може да бъде предизвикан от неукрепен товар от няколко тона или нискокачествено гориво, разредено с вода, пише inews.bg.

"Аз не изключвам например възможност от възникване на обледенение по крилата - натрупването на лед по крилата. Въпреки че метеорологичната служба твърди, че в момента температурата на самото летище в Сочи е била по-висока от 0 градуса, тоест някъде към 3-4 градуса, при изкачване на височина и особено при полет, с увеличаване на скоростта пада температурата на обтичащия въздух и ако влажността е достатъчно висока, а никой не дава информация за този параметър на атмосферата до този момент, може да се образува обледенение по крилата на самолета, което да доведе до рязко влошаване на аеродинамичните му характеристики", обясни преподавателят по "Безопасност на полетите" в Техническия университет гл. ас. Марин Петров пред БНР. 

Руският самолет е имал капацитет да превозва почти два пъти повече пътници, но пилотът е поискал по-голяма отсечка за засилка преди излитане. Това според експерта означава, че машината е била натоварена. Не е изключено също и двигателите да са отказали.

#Черно море #черните кутии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници