Плевнелиев откри паметника на Васил Левски на официална церемония във ВА

Плевнелиев откри паметника на Васил Левски на официална церемония във ВА
Източник: Кросс
A A+ A++ A

Изграждането на паметник на Левски във Военната академия е патриотичен акт и ясен израз на преклонение към саможертвата на Апостола на свободата. Това каза държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Р. България Росен Плевнелиев по време на церемонията по официалното откриване на паметник на Васил Левски във Военната академия "Г.С.Раковски", предаде Фокус.

"Обръщам се с думи на благодарност към военно-патриотични организации, съюзи, сдружения, към всички онези родолюбиви българи, които с труда и всеотдайността си допринесоха да се реализира благородната инициатива за издигане на паметник на Васил Левски в парка на Военна академия - на място достъпно за всички граждани", заяви той. 

"Левски е най-светлата личност в българската история и завинаги ще остане в националната памет със своето слово, дело, велика саможертва, с примера, който дава, с безграничната си обич към род и Родина. Той ни учи на човеколюбие, на вяра в собствените сили. Левски е икона, свещен образ, символ на чистота и вечния стремеж към свобода и справедливост", посочи държавният глава. "Ние и днес силно чуваме гласа му, спомняме си думите му, израз на родолюбиво себеотрицания: "Ако спечеля, ще спечели цял народ, ако загубя - губя само мене си", припомни президентът Плевнелиев думите на Апостола.

#Васил Левски #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници