СНИМКИ Терзиев: Свободата започва тогава, когато живеем думите на Апостола

СНИМКИ Терзиев: Свободата започва тогава, когато живеем думите на Апостола
A A+ A++ A

Името на Васил Левски ще остане завинаги символ на несломимия български дух и на неговия стремеж към справедливост, независимост и обществено благополучие. Това заяви в словото си по повод 151 години от обесването на Васил Левски столичният кмет Васил Терзиев.

Публикуваме цялото му слово без редакторска намеса:

Кога е обесен Васил Левски – на 18 или на 19 февруари?

Преди 151 години тук губи живота си Апостола на свободата, за да превърне в безсмъртен идеала за България. Идеалът за чистата и свята република - свободна, независима, горда.

Всички ние, в този град, и всяко кътче на България, живеем върху завета на Левски.

Преди век и половина, Левски казва, че “днешният век е век на свободата”.

Свободата често има недоброжелатели. Понякога външни, понякога вътрешни. Свободата обаче започва тогава, когато живеем думите на Апостола: “Нашата работа зависи от нашите собствени усилия.”

Никога не бива да забравяме това.

Всичко зависи от всеки от нас. Всички ние трябва да продължим делото на Апостола, като го преоткриваме и живеем всеки ден, всеки един от нас, във всяко свое действие.

Да обединим усилия и да работим за страната и града си в духа на Левски - с вяра и решителност; да бъдем граждани, които се гордеят с историята и работят за бъдещето.

“Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи”, казва Апостола.

Васил Левски е образ на обединение. Виждаме това и днес с всички събрани представители на институциите в България на едно място, в почит на един символ, с всички хора.

Щом можем да се обединяваме в почит към миналото, можем да отдадем значимото към него като работим безрезервно за бъдещето.

Пожелавам на всеки един от нас, българските политици, да е отговорен и достоен пред народа си, независимо от обстоятелствата и ролята си.

Името на Васил Левски ще остане завинаги символ на несломимия български дух и на неговия стремеж към справедливост, независимост и обществено благополучие.

“Всичко се състои според нас в нашите задружни сили. Против тях не може противостоя и най-силната стихия”

Дълбок поклон пред паметта и делото на Апостола на свободата!

#Васил Левски #Васил Терзиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници