Илиан Василев: Най-истинският паметник на Апостола е в нас самите

Илиан Василев: Най-истинският паметник на Апостола е в нас самите
A A+ A++ A

Политическият анализатор, бивш посланик в Москва, енергиен експерт и общественик - Илиан Василев, със силни думи за Васил Левски:

Най-истинският паметник на Апостола не е този в центъра на София, или в Карлово, или където и да е другаде, а в нас самите, в нашата готовност смирено и беззаветно като него да посветим, поне малка част от нас покрай търсенето на личното благополучие, и на добруването на целия род, народ, Родина.

Повечето предпочитаме да окачим потрета му, да положим цвете, но за този Паметник вътре в нас, там където признателността е в делата и помислите, все нямаме време или кураж.

Васил Левски не е просто саможертва, той е мерило за хладен ум, за системност, за организация, дисциплина, за работа в екип, в мрежа, в съзаклятие през личен пример и претеглено доверие. Именно в този негов подвиг - да си поставяме за цел трудното до невъзможно и да го реализираме въпреки всичко, въпреки средата, въпреки гравитацията на деня, през упорита работа, в съдружие и в общност - все още не можем да достигнем и до пеша му.

Гледам Парламент, гледам власти, терзанията ни, гледам Левски и си мисля, той преди 151 една години умря свободен, а ние все още се озъртаме за някое мнимо или реално заптие и не смеем да прекрачим собствените си граници за позволеното и разумното.

За това той ще си остане Апостол на състоялата се и несъстояла българска Свобода - тази, към която още пътуваме!

#Васил Левски #Илиан Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници