Работници от „Родопа“ пак си поискаха парите с протест

Работници от „Родопа“  пак си поискаха парите с протест
С разрешение на общината те блокираха улица „Индустриална“ за повече от два часа, като полицаи отклоняваха движението по обходен маршрут. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 120 бивши и настоящи работници от месопреработвателния комбинат „Родопа“ излязоха за трети пореден ден на протест в Шумен.

Те настояват за изплащане на забавените с близо година заплати, предаде БГНЕС.

С разрешение на общината те блокираха улица „Индустриална“ за повече от два часа, като полицаи отклоняваха движението по обходен маршрут.

„Движим процедурата по искането за обявяване на фирмата в несъстоятелност, за да можем след това да получим поне част от парите си. Смятаме днес да внесем жалба и в прокуратурата“, каза неформалният лидер на протестиращите Даниела Веждарова.

Според нея държавата трябва да си влезе в правомощията и ако фирмата, с която имат сключени трудови договори, няма активи или е продала машини и оборудване, то сделките да се развалят.

Други работници разказаха, че през почивните дни от неработещото предприятие са изнасяни машини към съседната консервна фабрика „Диавена“.

Хората ще блокират пътя и през следващите дни, но като цяло остават скептични, че ще си получат парите от собственика на шуменската „Родопа“ Марио Николов, известен като един от подсъдимите по делото САПАРД.

#САПАРД #Марио Николов #заплати #протест #месокомбинат #Шумен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници