Ненчев на излизане от СС: Разпитват целия кабинет дали имат подписи. Струва ми се, че това са знаци към обществото

Ненчев на излизане от СС: Разпитват целия кабинет дали имат подписи. Струва ми се, че това са знаци към обществото
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

 

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев излезе от сградата на Столичното следствие, където бе разпитван около час. На въпрос какво са го питали, Ненчев отговори: Питаха ме за едно решение на МС и ме питаха дали подписът е мой, предаде БГНЕС.

Ненчев коментира, че в крайна сметка подписът е негов. На въпрос дали е знаел какво подписва, за какъв договор става дума, той каза, че човек винаги може да се информира, обикновено е идвал комплект от документи. „Това е от средата на 2015 г. мисля, че в края на май. Даже не си спомням много от съдържанието на документите, защото ежедневно минават доста такива, но подписът е мой. Спомням си, че на едно от заседанията на Министерски съвет коментирахме темата и беше представено това нещо като спешно и необходимо за страната. Мисля, че стана въпрос, но не си спомням в какъв формат е било – дали по време на заседание на МС или преди това. Но си спомням, че имаше такъв момент, в който се запознах или пък той (бел. ред. Москов) ми каза, че има спешна необходимост. Това е повече от година и половина, не си спомням. Документът очевидно е автентичен, подписът е мой", добави още Ненчев.

На въпрос дали му се струва за нормално прокуратурата да вика министри в следствието, за да питат подписът под документа дали е техен, Ненчев отговори: Не е уважително, обаче, защото това е позиция, за да създаде усещане, че някой е решил да предприеме конкретни действия, тоест някакви знаци към обществото. Струва ми се, че има и друга формула да привикват целия кабинет тук, за да потвърдят дали имат подписи. Очевидно се предприемат конкретни действия, но това са знаци към обществото, че ето виждате ли има воля в момента, коментира Ненчев.

Обезпокоително е това. Ще бъде трудно на всеки друг министър, който води различна от тази политика, която в момента е водена. Аз се придържах към решенията на НАТО, на алианса и се опитвах да водя политика, която е част от атлантическата политика. Това се оказа трудна работа в България, каза Ненчев. Договорът, който подписахме с Полша, е на много по-ниска цена. През последните 2 години бях подложен на убийствен натиск заради моята политика, коментира още Ненчев. 

#Николай Ненчев #МС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници