Асад: Не сме отговорни за клането в Хула!

Асад: Не сме отговорни за клането в Хула!
„Няма да има компромиси в битката с тероризма и онези, които го подкрепят", заяви Башар Асад. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Сирийският президент Башар Асад отрече правителството да има нещо общо с клането в Хула, при което на 25 май бяха избити 108 души, половината от които деца.

Той изтъкна в реч пред новоизбрания парламент, че случващото се в Хула и на други места в Сирия са жестоки престъпления, които и „чудовища" не биха извършили, предадоха АФП и Дарик.

Асад коментира за първи път убийствата в Хула, които предизвикаха гневни реакции по света и доведоха до изгонване на сирийски дипломати от редица столици.

Правителството и опозицията се обвиняват взаимно за клането. Разследващи от ООН силно подозират като негови извършители проправителствените милиции, посочва АП.

Сирийското правителство няма да води диалог с представители на опозицията в изгнание, заяви още президентът Башар Асад в речта си.

„Вратата е отворена и ние сме готови за диалог, но не и с онези, които са свързани с чуждестранни сили. Има една част от опозицията, която чака знак от чужбина", подчерта той.

„Отговорните за тероризма не се интересуват от диалог и реформи. Те са натоварени с определена задача и няма да се спрат, докато не я изпълнят или докато ние не ги спрем", каза още Асад.

„Няма да има компромиси в битката с тероризма и онези, които го подкрепят", допълни той.

По думите на Башар Асад Сирия преживява най-критичния си период след края на колониализма и обвини „външни сили" за кризата, съобщи Асошиейтед прес.

В речта пред новоизбрания парламент, предавана на живо по телевизията, той подчерта, че страната е изправена пред „истинска война" на външни сили и повтори тезата си от предишни изявления, че зад започналото през март въстание срещу управлението му стоят терористи.

Въпреки политическите реформи тероризмът ескалира в Сирия.

#Башар Асад #президент #Сирия #Хула #клане #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници