„Чудовища" се разхождат в центъра на Бургас

„Чудовища" се разхождат в центъра на Бургас
В 05.00 часа сутринта в събота, 2 юни, огромно съоръжение с цилиндрична форма, качено върху способно да издържи тежестта му превозно средство, тръгна от Пристанище Бургас към рафинерията „Лукойл Нефтохим". Снимка: burgasnews.com
A A+ A++ A

В 05.00 часа сутринта в събота, 2 юни, огромно съоръжение с цилиндрична форма, качено върху способно да издържи тежестта му превозно средство, тръгна от Пристанище Бургас към рафинерията „Лукойл Нефтохим" по маршрут Пристанище Бургас - ул. "Христо Ботев" - ул. "Одрин" - "Лукойл".

„Баткото" на чудовището, който е и много по-голям, ще тръгне пак в 05.00 часа и по същия маршрут, но в понеделник, пише burgasnews.com.

Партидата с два извънгабаритни колети за "Лукойл Нефтохим Бургас" АД беше разтоварени в пристанището на 30 май от моторен кораб „Grietje" на 2 корабно място в терминал Изток.

Колетите са с габарити: колона С-2005 с дължина 38м, ширина 7,80м, височина 9,60м и тегло 281 тона (заедно с ремаркето); колона С-2001 с дължина 48.3м, ширина 5,46м, височина 7.21м и тегло 232 тона (заедно с ремаркето).

Платформата, върху която е разположено изделието лежи върху 18 оси, всяка от които е с по 4 колелета. Всяка ос е управляема, тоест може да завива колелетата си под доста голям ъгъл.

По този начин се преодоляват острите завои. Платформата няма шофьор, нито кабина за някакъв друг водач. Управлява се с джойстик, като електронна игра.

Най-интересното в случая е, че в екипа за тази сложна, отговорна и определено "мъжка" операция имаше и една жена.

За да наблудават операцията и видят отблизо това огромно съоръжение, на централната бургаска улица бяха наизлезли и много граждани.

Сложната логистична операция по обработка, съхранение и преминаване през централен портал на порта, както и централната градска част на Бургас изискваше предварителна организация и координация между Община Бургас, Пристанище Бургас ЕАД, "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, агентски, транспортни и спедиторски компании.

Във връзка с преминаването през града на гигантските съоръжения с общо тегло близо 600 тона и на 04.06.2012 г. (понеделник) ще бъде нарушен графикът и променен маршрутът за движение на автобусните линии от градския транспорт.

Докато огромните съоръжения са на пътя, други превозни средства няма да бъдат допускани по техния маршрут като предпазна мярка. Влекачите ще се движат със скорост от 5 километра в час.

#цистерна #"Лукойл" #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници