Магистралите в ремонт заради лятото, не заради изборите

Магистралите в ремонт заради лятото, не заради изборите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не предстоящите парламентарни избори след година, а летният сезон е в основата на стремежа на кабнета за бързото постраяване на магистрала „Тракия", подчерта министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Пвлова.

„Изборите са догодина, а ние бързаме тази година, за този летен сезон, бързаме всички да пътуваме по-бързо, по-безопасно. Бързаме това лято да няма задръствания към морето, за да подкрепим развитието на туризма," обясни Павлова пред „Дарик радио".

Павлова категорично отрече, че ще бъде какъвто и да е компромис с качеството на трасето, за да се открият новите отсечки в срок.

„Състоянието на тези съоръжения, особено на тези трите, за които говорим, или общо 11 на двете магистрали , които са в най-лошо състояние, поетапно се влошава. Вие знаете колко наводнения и дъждове има в последните месеци. От земетресението има отмествания на тези съоръжения в тяхната носеща конструкция. Тези ремонти са повече от спешни и аварийни, те е трябвало да започнат както се казва вчера," каза Павлова.

Относно укрепването на мостовете министърът категорично заяви, че при избирането на фирми изпълнители законът няма да бъде заобикалян.

„Искам категорично да ви кажа, че никой няма намерение. Аз съм последния човек, който бих си помислила да заобикалям закона или да легитимирам заобикаляне на закона," каза Павлова.

#магистрали #магистрала „Тракия" #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #мостове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници