Павлова иска задължителни застраховки на сградите

Павлова иска задължителни застраховки на сградите
Павлова уточни, че това е личното й мнение но въпросът ще бъде поставен за обсъждане на следващотото заседане на правителството. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трябва да бъде въведена задължителната застраховка и за сградите, които са частна собственост, смята министърът на регионалното строителство и благоустройство Лиляна Павлова.

Павлова уточни, че това е личното й мнение но въпросът ще бъде поставен за обсъждане на следващотото заседане на правителството.

„Законът и в момента казва, за съжаление само за държавната и общинската собственост, това е задължително. Аз смятам, че всички сгради, независимо дали са частна или държавна собственост, трябва да имат задължителна застраховка", заяви министърът пред „Дарик радио".

„За колата правим и задължителната „Гражданска отговорност", правим си и „Каско", а за дома - това е посоката, както се грижим за колата си, така да се грижим и за дома," подчерта Павлова.

„Голямата тема според мен е, че сега вече всички осъзнаха защо е толкова важно и необходимо сградите да имат технически паспорт. Застраховка плюс технически паспорт са двете задължителни неща за всеки собственик в една сграда, независимо дали е къща или блок," добави тя.

Павлова отбеляза също, че в България частната собственост е почти 98%.

„Това го няма никъде в такъв размер. Няма нищо лошо, но след като сме частни собственици трябва да се грижим за своята собственост, движима или недвижима," смята министърът.

#Лиляна Павлова #Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #сгради #частна собственост #застраховка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници