Две министерства получават още пари след промени по бюджетите

Две министерства получават още пари след промени по бюджетите
http://www.mfa.bg/
A A+ A++ A

Правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики по бюджета на Министерство на външните работи за 2016 г. Така ще бъдат осигурени 109 725 лв. за изпълнение на проект за обучение „Повишаване на административния капацитет в Ислямска република Афганистан“ на Дипломатическия институт към министъра на външните работи по линия на сътрудничеството за развитие, пише БГНЕС.

Осигуряват се и 80 000 лв. за дейности по регламентираното участие на Дипломатическия институт и държавния културен институт към министъра на външните работи в рамките на Председателството на процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Дейностите включват организиране на конференция, посветена на миграционната криза, на Зимно училище за млади дипломати, издаване на специализиран брой на списание „Дипломация“, посветен на Българското председателство на ПСЮИЕ, както и организиране на планираните по линия на Председателството културни събития до края на годината.

Одобрени бяха и вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Министерството на икономиката. За сметка на реализирани икономии по показател „Субсидии за нефинансови предприятия“ на програма „Насърчаване на предприемачеството и иновациите” с 1 млн. лв. се увеличават средствата по бюджетна програма „Реализация на експортния потенциал и участие в търговската политика на Европейския съюз“. С тях Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия финансира изграждането на система за електронна комуникация със службите по търговско-икономически въпроси в чужбина и бизнеса, изграждането и оборудването на зала за провеждане на мероприятия и срещи; подмяна на остаряла компютърна и офис техника; провеждане на промоционални проява във връзка със стимулиране на износа на българските малки и средни предприятия. 

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници