Корнелия Нинова: Ако не се коригираме, и то успешно, следващият сигнал от хората наистина ще е фатален

Корнелия Нинова: Ако не се коригираме, и то успешно, следващият сигнал от хората наистина ще е фатален
БГНЕС
A A+ A++ A

Не бива в момента да мислим за партийния си интерес и коя партия ще влезе или коя - не, това, което народът каза е изключително важно - отрицанието на цялата политическа класа. Това заяви днес лидерът на БСП Корнелия Нинова, пише БГНЕС.

Ако не се коригираме, и то успешно, следващият сигнал от хората наистина ще е фатален, подчерта Нинова.

Субсидията на партиите трябва да се намали, тук нямам никакви съмнения и ще бъдем конкретни в предложенията си с колко да се понижи, заяви Нинова. Какъвто и да е рискът в момента, е важен вотът на хората, те се произнесоха - или ги чуваме, или това е предпоследният сигнал към нас, следващият ще е фатален, каза тя.

Резултатите от изборите в САЩ са изненада за повечето наблюдатели, пое думата от нея депутатът от БСП лява България Кристиян Вигенин. Ние уважаваме избора на американския народ, в много страни предимство получиха хора, които до този момент не са участвали активно в политиката, хората са уморени от статуквото, от политиката такава, каквато е. И дадоха шанс на хора, които ще доведат до промяна - както в САЩ, така и в България на първия тур на изборите за президент и вицепрезидент, но тенденцията ще се затвърди и на втория тур, посочи Вигенин.

Не смятаме, че ще има промяна в двустранните отношения, имаме силно стратегическо партньорство със САЩ, които не зависят от това кой е ръководител на държавата, коментира той. Предстои да видим какви ще са първите стъпки на новия президент и администрацията му в международен план, но на базата на досегашните му изявления ще има намаляване на напрежението, смята депутатът. Знаем, че американската външна политика не се променя рязко и бързо, но заявките могат да имат положителен ефект в България и около нас, но нека да видим, добави Вигенин. Притеснения за България няма, посочи той. 

#Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници