Николай Николов: Резултатите от първи тур доказват, че ДПС и Орешарски не стоят за ген. Радев

Николай Николов: Резултатите от първи тур доказват, че ДПС и Орешарски не стоят за ген. Радев
Източник: SHMOKO.BG
A A+ A++ A

В четирите големи общини на Шуменска област ген. Румен Радев води убедително на първия тур на изборите за президент и вицепрезидент, обяви на пресконференция Иван Иванов, народен представител от "БСП лява България", предаде Фокус.

„Голямата новина е, че ген. Радев печели в убедително в Шумен, в Каспичан, в Нови пазар и Велики Преслав. Прави впечатление, че в общините със смесено население, с компактно население от турския етнос, са дали при гласуването предимство на Цецка Цачева“, каза депутатът.

Областният председател на БСП Николай Николов оповести данните от анализа на резултатите от гласуването в Област Шумен. Според тях подкрепата за ген. Радев е 10 817 гласа или 22.75%. В Нови пазар ген. Радев води с 23.62% или 1 946 гласа, срещу 1 226 гласа за Цецка Цачева.

„Анализът на резултатите показва, че в Нови пазар, независимо от това, че има кмет от ГЕРБ, двойката Цецка Цачева – Пламен Манушев се подрежда на пето място след ген. Румен Радев, Пламен Орешарски, Веселин Марешки и Красимир Каракачанов“, каза Николов. Той посочи, че в община Каспичан за ген. Радев са гласували 1 082 избиратели или 27.39%, докато подкрепата за Цецка Цачева е 19.6% или 776 гласа. В община Велики Преслав ген. Румен Радев е получил 1 423 гласа, а Цецка Цачева - 1 214".

Николов отбеляза, че данните от смесените райони разсейват твърденията и внушенията, че там избирателите са дали преднина на ген. Радев. Той посочи, че в община Никола Козлево от 3 430 действителни бюлетини, 2084 гласа или 60.75% са за Цецка Цачева, в община Каолиново от 6 628 действителни бюлетини 829 са пуснати за Цецка Цачева. Най-ниска избирателна активност за област Шумен е отчетена в община Венец, от 3 925 действителни гласа, 734 са за Цецка Цачева.

„Цифрите и резултатите са очевидни, че двойката ген. Радев - Йотова водят в големите общини от област Шумен, където преобладава българското население и където има по-голяма съсредоточена част от интелигенцията“, каза Николов. „Изнасяме тези данни, за да се разсеят страховете, които се наслагват от управляващите, че зад ген. Радев стои ДПС и Орешарски. Напротив, данните показват точно обратната тенденция“, каза народният представител Иван Иванов. Той подчерта, че за втория тур на президентските избори за двойката ген. Радев - Йотова очакват подкрепа от всички български граждани.

„Не водим пазарлъци с централи, не водим пазарлъци на каквато и да е основа, единствените призиви, които отправяме към гласоподавателите е да подкрепят по- доброто бъдеще на България в лицето на ген.Радев“, каза депутатът. 

#Румен Радев #Цецка Цачева #Николай Николов #Иван Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници