Холандката Ван дер Тол взе Големия чек на SOFIA INTERNATIONAL OPEN

Холандката Ван дер Тол взе Големия чек на SOFIA INTERNATIONAL OPEN
Източник: БНР
A A+ A++ A

 

На невероятен финал станаха свидетели зрителите в Joy Station в последния ден на SOFIA INTERNATIONAL OPEN. 7-мото издание на втория по ранкинг и награден фонд турнир в Европа (55 000 евро) завърши изненадващо за мнозина, но абсолютно заслужено с оглед на финалните серии, предаде БГНЕС.

Шампионката на Холандия Крислейн Ван дер Тол победи в изключително оспорван елиминационен финал най-добрия финландец Санту Тахванайнен със 186 на 182 точки и грабна Големия чек. Трети от София си тръгва Карстен Ауст от Германия, победил в последната серия Йеспер Агебро от Дания.

231 състезатели от 28 държави участваха в надпреварата, която продължи една седмица в Студентски град в София. От родните играчи с най-предно класиране завърши Явор Миланов на 28-мо място.

„Чувствам се невероятно! Да бъдеш шампион на толкова силен турнир не е лесна задача. Конкуренцията беше изключително сериозна. Елитът на Европа събран на едно място. Благодарности за организацията на SOFIA INTERNATIONAL OPEN. Залата, пистите, абсолютно всичко беше на високо професионално ниво. За първи път участвам, но обещавам да дойда и догодина” сподели победителката Крислейн Ван дер Тол.

В турнира участва и американската легенда Брайън Вос (завърши на 44-то място). Състезателят избра именно София да бъде последното му състезание в кариерата и беше награден с почетен плакет от организаторите. Вос има своето запазено място в легендарната зала на спортната слава в САЩ.

„Получи се страхотен турнир. Много труден за организиране, защото пристигнаха доказани имена в боулинга и всеки имаше изисквания. Щастлива съм, че накрая всички благодариха за нашето отношение и работа през всичките седем дни. Не мога да повярвам, че Брайън Вос приключи кариерата си в София. Избра на 58 години да спре активния спорт именно при нас. Това ще бъде от изключителен имидж за България. Догодина се надявам да участват още от големите имена в нашия спорт. Доказахме че Joy Station неслучайно е определяна от специалистите като най-добрата зала за боулинг на Балканите, а и на водещо място в Европа със своите 20 състезателни писти”, сподели главният организатор Елвира Бахарова.

Близо 500 000 души от цял свят изгледаха на живо финалните неделни серии благодарение на живото предаване в интернет. 

#JOY STATION #SOFIA INTERNATIONAL OPEN

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници