Хърватинът Баняч излезе напред в класирането на Европейския турнир по боулинг в София

Хърватинът Баняч излезе напред в класирането на Европейския турнир по боулинг в София
Източник: Skandal.bg
A A+ A++ A

 

Зоран Баняч от Хърватия води до момента в класирането след третия ден на SOFIA INTERNATIONAL OPEN, който е най-силният международен боулинг турнир, провеждан в България и на Балканите. Баняч е с актив от 218.7 точки и е временен лидер, предаде БГНЕС.

След него е Карстен Ауст от Германия с 214.5 точки. Трети към момента е нашият Явор Миланов с 213.8 точки. Надпреварата се провежда в новата боулинг зала JOY STATION и ще продължи до 6 ноември. В нея бяха привлечени състезатели от европейския и световен боулинг елит, които утвърдиха София като предпочитана боулинг дестинация.

Участниците се борят за награден фонд от 55 000 евро. Той ще бъде разпределен между 56 финалисти от А група, 18 в Б група и много допълнителни награди като: състезателят с най-висок резултат от деня ще вземе 100 евро, спортсмен на турнира , най-висока игра и др. Победителят ще си тръгне с чек за 7 000 евро. През последните години турнирът се утвърди като втори по награден фонд в цяла Европа.

В турнира участват над 240 състезатели от 28 държави, сред които представители от Швеция, Финландия, Холандия, Дания, Великобритания, Ирландия, Испания, Италия, Полша, Румъния, Гърция, Франция, Австрия, Швейцария, Словения и други.

#SOFIA INTERNATIONAL OPEN

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници