Бил и Хилъри Клинтън дърпат от семейната фондация за сватбата на щерка им

Бил и Хилъри Клинтън дърпат от семейната фондация за сватбата на щерка им
Източник: The Federalist
A A+ A++ A

 

Бившият американски президент Бил Клинтън и бившият държавен секретар Хилъри Клинтън са използвали средства от благотворителната си фондация (Clinton Foundation) за лични цели, предаде БГНЕС.

С дарения за тази фондация са плащани учението и сватбата на дъщеря им Челси, съобщи в неделя "Фокс Нюз". Телевизионният канал твърди, позовавайки се на публикувани от "Уикилийкс" документи, че бившият съветник на Бил Клинтън - Дъг Бенд се оплакал на Джон Подеста (сега ръководител на изборния щаб на Хилъри Клинтън) и други приближени на бившия президент, от дългия език на Челси Клинтън.

В електронно съобщение от 4 януари 2012 г. Бенд споделил сведения, че Челси била казала на "едно от децата на Буш (бившия президент Джордж Буш) за вътрешно разследване на разходването на пари във фондацията". Според сътрудника, такова поведение "е неразумно."

"Разследването е за това, че тя е използвала средства от фондацията за своята сватба, за издръжка в продължение на 10 години, за данъци върху парите от родителите й... Надявам се, че ще поговорите с нея и ще прекратите всичко това", пише Бенд, предупреждавайки за сериозните последствия от словоохотливостта на 32-годишната Челси.

Благотворителната организация е основана от Бил Клинтън през 2001 г., след като той напусна Белия дом. През това време фондацията успя да привлече милиарди долари, включително от Саудитска Арабия, което предизвика остри критики от страна на Републиканската партия.

Кандидат за президент от тази партия Доналд Тръмп нееднократно е заявявал, че Клинтън е замесена в корупция и е оказвала политически услуги на държави, които са правили дарения за фондацията. Републиканецът обеща, в случай че победи на изборите, да започне разследване срещу организацията. През август фондацията обяви, че ако Хилъри Клинтън спечели президентските избори, ще спре да приема дарения от чужбина. 

#Бил Клинтън #Хилъри Клинтън #Челси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай