Нинова: От днес започна промяната, а оставката е отговорност на Борисов

Нинова: От днес започна промяната, а оставката е отговорност на Борисов
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

 

Бих искала да благодаря и да поздравя на всички българи, които гласуваха както за президента, така и на референдума. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде БГНЕС.

„От тази вечер започна промяната. Благодаря ви, че се освободихте от страхове и изразихте свободната си воля за промяна“, каза лидерът на БСП. „Не сме водили разговори и преговори с други политически партии за подкрепа. Оставаме на тази позиция и за втори тур“, добави Нинова.

Тя се обърна за подкрепа към всички български избиратели, които искат промяна. Попитана дали ще стане премиер на България, Нинова отговори: „Мечтата ми не е да ставам министър-председател. Моята задача, която си поставих, е промяна за България. Смятам, че тази промяна ще стане следващата седмица“. 

Оставката на кабинета, от друга страна, оставаме като решение и отговорност на министър-председателя. Ние днес сме съсредоточени върху втория тур на президентските избори, не мислим за парламентарни.

Оставката е отговорност на премиера. За предсрочни избори – ако такива дойде, да, отиваме и каквото народът реши, допълни лидерът на социалистите.

От своя страна кандидатът за президент ген. Румен Радев каза, че ако сега станем свидетели на оставка, то това ще повлияе неминуемо на настроенията на избирателите. Не мога да гадая как ще се отрази на втория тур, за нас е важно да осигурим спокойствие на тези президентски избори. Много е важно на балотажа да няма манипулации, допълни Радев.

До момента не сме водили никакви преговори с партийни централи, диалогът ни е с българските граждани – с всички граждани, каза още той в отговор на въпрос на каква подкрепа се надява на балотажа. 

#Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници