Цветанов публично се извини на БСП

Цветанов публично се извини на БСП
По-рано през деня вътрешният министър заяви, че не земетресението, а БСП е голямото бедствие. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правя публично извинение към БСП заради постигането на политически консенсус по една декларация, която е изключително важна за държавата и за обществото.

Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, идвайки за втори път в Народното събрание в сряда, предаде БГНЕС.

Той, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова лично влязоха в стаята на ПГ на „Коалиция за България“, за да поднесат извинението.

Там обаче не намериха Сергей Станишев, който си бе тръгнал, и направиха това пред медиите.

По-рано през деня вътрешният министър заяви, че не земетресението, а БСП е голямото бедствие.

Без да знае за публичното извинение на Цветанов, Станишев коментира, че очаква от управляващите да се държат национално отговорно, а не да отправят обидни квалификации, в това число към БСП като политическа партия.

„Защото вчера г-н Цветанов говореше в този дух, казвайки, че БСП е криминална групировка, днес каза, че това е най-голямото бедствие за България“, допълни лидерът на левицата.

„В разговора с министър-председателя много ясно му заявих днес – очакваме министърът на вътрешните работи както публично отправи тези квалификации към нас, публично да се извини и това е нашето условие да седнем да разговаряме сериозно и отговорно в интерес на държавата“, допълни Станишев.

По-рано премиерът Бойко Борисов отиде в парламента и разговаря с представители на партиите за нуждата от спешен ремонт на опасни виадукти и мостове.

От ГЕРБ междувременно разпространиха проектодекларация, която вероятно ще бъде подкрепена от всички парламентарни групи.

В нея е записано, че 41-вото НС, след като отчита необходимостта от неотложни действия, породени от последните извънредни събития – земетресение с висока степен на интензивност, поройни дъждове и наводнения, призовава Министерският съвет да предприеме незабавно ремонтно-възстановителни дейности на база на констатации от технически експертизи на пътните съоръжения – мостове и виадукти по републиканската пътна мрежа, по ред и процедури, предвидени по закон.

Призовава се Министерският съвет да подготви дългосрочна програма за мониторинг и рехабилитация на пътните съоръжения, като предвиди за това финансиране за следващите три години от бюджета, фондовете на ЕС и международните финансови институции.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #БСП #Народното събрание #ГЕРБ #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #Искра Фидосова #Коалиция за България #Сергей Станишев #Бойко Борисов #премиер #НС #Министерски съвет #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници