Железничари на протест под прозорците на Ивайло Московски

Железничари на протест под прозорците на Ивайло Московски
Синдикалистите излизат на протест въпреки обещанията на транспортния министър Ивайло Московски, че съкращения няма да има, тъй като за това няма подписано споразумение, заяви профсъюзният лидер Петър Бунев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Синдикатът на железничарите към КНСБ излиза на протестен митинг пред сградата на Министерството на транспорта.

Протестът е под наслов „НЕ на унищожаването на българската железница“. От профсъюза настояват за запазване на работните места и социалните придобивки на българските железничари, предаде БНР.

„Синдикалистите излизат на протест въпреки обещанията на транспортния министър Ивайло Московски, че съкращения няма да има, тъй като за това няма подписано споразумение“, заяви профсъюзният лидер Петър Бунев от КНСБ.

„Важни са и работните места, важни са и картите за пътуване - една от малкото привилегии, които останаха за железничарите, и е на път тези карти да бъдат отменени от 1 юни. Важно е състоянието на железницата, което продължава да се влошава. Общото убеждение на работещите е, че железницата отива към закриване. Не се ли чуе, не се ли предприемат някакви мерки, продължаваме регионални митинги по гари, по възли. Някой трябва да обърне внимание на това, което се случва. Една държава без железница... По-скоро България ще се превърне в бананова република“, коментира Петър Бунев.

Синдикатите настояват още да бъде приета стратегия за развитие на железопътния транспорт и тя да има ясни ангажименти.

#КНСБ #железничари #Петър Бунев #синдикат #Ивайло Московски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници