Забрана за тютюнопушене

Забрана за тютюнопушене
A A+ A++ A

За съжаление в България все още има много пушачи. Поради една или друга причина повечето от тях не искат да се откажат от този навик. Но поради една очевидна причина – науката потвърждава, че тютюнопушенето е вредно за здравето, то ще бъде забранено на обществени места.

И ако трябва да сме обективни, законът не е създаден, за да отрови живота на пушачите или да облагодетелства непушачите, а по-скоро да даде основание на повечето пушачи да се откажат от цигарите.

Тютюнопушенето убива хора всеки ден. Пушачите се разболяват  (и то не само от рак на белия дроб) и умират по-рано от останалите. Ако сте здравомислещ пушач, най-вероятно се притеснявате за здравето си, но също и за това колко трудно може да е отказването от цигарите. Към никотина бързо се изгражда зависимост и да спреш да пушиш – особено без помощ, – може да е трудно.

Всъщност повечето хора не успяват да се откажат от първия път. Може да се наложи да се отказвате няколко пъти, но можете да се откажете от цигарите!

Първата стъпка е да решите да се откажете от цигарите. Изберете датата! Потърсете помощта на специализираната литература и компетентното мнение на вашия лекар как най-бързо да се освободите от тази зависимост.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници