Съветът за сигурност на ООН осъди клането в Хула

Съветът за сигурност на ООН осъди клането в Хула
В декларацията се констатира участието на правителствени артилерия и танкове в атаките срещу Хула. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Съветът за сигурност на ООН заклейми избиването на повече от сто цивилни в сирийското село Хула и призова за наказание на виновниците.

Командващият международните наблюдатели в Сирия генерал Роберт Мууд съобщи подробности за трагичните събития на закрито заседание на Съвета. Потвърдена бе гибелта на 49 деца и 34 жени, предаде БНР.

В декларацията се констатира участието на правителствени артилерия и танкове в атаките срещу Хула. Въпреки че подкрепи текста обаче, представителят на Русия Игор Панкин заяви, че обстоятелствата около клането са неясни и че не може да приеме обвинения срещу правителството в Дамаск.

Той не изключи възможността събитията в Хула да са „резултат от провокация“, защото случилото се не е в интерес на сирийското правителство в навечерието на посещението на специалния пратеник на ООН и Арабската лига в Сирия Кофи Анан.

Междувременно Сирийска обсерватория за човешки права съобщи за ново клане, извършено в неделя, 27 май. Организацията обвини сирийската армия, че е избила 33 цивилни, в това число и седем деца, в град Хама.

#Съветът за сигурност на ООН #ООН #Хула #убийства #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници