Ще броят славеите в Москва

Ще броят славеите в Москва
Според информация на организацията първите славееви трели тази година са били чути на 28 април в един от парковете в източната част на Москва. Снимка: paxton-pits.org.uk
A A+ A++ A

Жителите на Москва могат да съобщават на орнитолозите "адресите" на славеевите концерти и така да вземат участие в традиционното преброяване на славеите в руската столица на 27 и 28 май.

Пеят само мъжките славеи на своята територия. Затова, когато човек чуе песента на славей на две различни места, отдалечени на стотина и повече метра, без съмнение става дума за две различни птици, гласят напътствията на Съюза за опазване на птиците на Русия (СОПР), предаде БГНЕС, позовавайки се на РИА „Новости".

Пеенето продължава, докато женските строят гнездата. Когато се появят птиченцата славеите - татковци се включват в грижите за тях и край на пеенето.

Според информация на организацията първите славееви трели тази година са били чути на 28 април в един от парковете в източната част на Москва.

По данни на орнитолозите в Москва са установени 1450 местообитания на славеи. Максимален брой славеи - 2500 – са били регистрирани от участниците в преброяването през 2005 г.

#Москва #преброяване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници