Борисов:Риби много през лятото по морето и командировки много

Борисов:Риби много през лятото по морето и командировки много
Ако е специалист по рибата, ясно е, че не може да отиде във финансите, подчертава Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

През лятото ръководството на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури има много командировки по морските курорти, защото по това време на годината има много риби, затова е логично централата да се премести в Бургас, обяснява премиерът Бойко Борисов според стенограмата от заседанието на Министерски съвет.

Според анализ на земеделския министър Мирослав Найденов, в рамките на чието министерство е Агенцията по рибарство, „ ръководството на агенцията има повече дни в Бургас като командировки и към днешна дата".

„Всеки експерт или всеки нормално мислещ човек подкрепя това решение да деконцентрираме струпването на администрация в София," констатира Бойко Борисов.

По думите му планираната децентрализация ще се реализира в рамките на 4-5 години, докато преместването не стане възможно за всеки един служител индивидуално.

В примера с Агенцията по рибарство премиерът предупреждава, че трябва да се създадат условия за добрите специалисти, които практически не могат да се преместят в Бургас, но е препоръчително да останат в държавната администрация.

„Ако е специалист по рибата, ясно е, че не може да отиде във финансите. Но трябва да създадете условия, ако може, някой от колегите да го вземе на работа в друго министерство," добавя Бойко Борисов.

Министър-председателят е убеден, че „примерно ако отидеш в Козлодуй, сигурно половината от местното население работи в дейности, свързани с атомната централа, и затова не се изселва населението на Козлодуй, а си е там".

Според него постепенната децентрализация ще започне да дава резултат след 4-5 години, когато първите млади кадри на администрациите започнат да се връщат по родните си места, след като завършат висше образование.

#Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури #рибарство #децентрализация #стенограма #Бойко Борисов #Мирослав Найденов #командировки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници