България U17 загуби от Швеция с 1:3

България U17 загуби от Швеция с 1:3
Източник: gong.bg
A A+ A++ A

 

Юношеският национален отбор на България до 17 г. загуби от Швеция с 1:3 във втория си двубой от Първия квалификационен кръг за ЕВРО 2017, предаде БГНЕС.

Двубоят на стадион "Раахен Урхейлупуисту" в Раахе бе равностоен до 46-та минута, когато Тихомир Димитров получи червен картон, което се оказа решаващо за крайния изход.

През първата част националите застрашиха вратата на съперника на няколко пъти, но стражът Тенандер отрази ударите на Ияд Хамуд и Илия Груев. Вратарят на България Лалев също трябваше да се намесва при изстрел на Саебьо.

Второто полувреме започна кошмарно за възпитаниците на Александър Георгиев. В 45-та минута Тихомир Димитров получи директен червен картон за фаул срещу Крона, а Финдел откри резултата в полза на Швеция от пряк свободен удар. Шведите се възползваха от численото си предимство и пет минути по-късно Крона отбеляза за 2:0.

В 65-та минута националите върнаха едно попадение. Груев асистира на Джошкун Михайлов, който преодоля Тенандер за 1:2. Три минути по-късно резервата Мавана реализира за крайното 3:1 в полза на Швеция.

Във временното класиране България има актив от 3 точки (2 мача). Лидер е Швеция с 6 точки (2 мача). Тимовете на Грузия и Финландия са без точка, но и с мач по-малко. По силата на регламента първите два тима от общо 13-те групи, плюс петте трети отбора с най-добри показатели в мачовете срещу водачите в своя поток, продължават за Елитния кръг, който ще се проведе през пролетта на 2017 година.

Следващият и последен двубой на България от група 8 е срещу домакините от Финландия. Срещата е на 3 октомври, понеделник, от 13:00 часа на стадион "Раахен Урхейлупуисту" в Раахе. 

#Евро 2017

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници