Нетаняху и Абас се поздравиха преди погребението на Перес

Нетаняху и Абас се поздравиха преди погребението на Перес
Източник: news.bg
A A+ A++ A

 

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху и палестинският му колега Махмуд Абас стиснаха ръце преди началото на погребението на бившия израелски държавен глава Шимон Перес в Йерусалим, предаде БГНЕС.

„Радвам се да ви видя. Дълго време не сме се виждали“, каза на лош английски Абас. Кадри от ръкостискането между двамата бяха публикувани от говорителя на Нетаняху.

В четвъртък Абас потвърди присъствието си на церемонията, на която беше поканен от израелския министър-председател.

Предишният път, в който двамата лидери стиснаха ръце, беше за първи път от пет години по време на срещата им в рамките на Конференцията на ООН за климата в Париж през ноември 2015 г.

През 2010 г. с провал завърши поредният кръг от преговори по регулирането на израелско-палестинския конфликт. Мирният процес беше подновен с американска помощ през 2013 г., но девет месеца беше прекъснат без осъществен напредък.

Освен палестинския държавен глава, на погребението на Перес пристигна и американският президент Барак Обама, френският му колега Франсоа Оланд, британският принц Чарлс, Бил Клинтън, както и редица други световни лидери. Церемонията вече започна под засилена охрана.

#Бенямин Нетаняху #Махмуд Абас #Шимон Перес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници