Нетаняху: Готови сме за война

Нетаняху: Готови сме за война
A A+ A++ A

В северния град Кирят Шмона министър-председателят Бенямин Нетаняху заяви, че "Израел предпочита да възстанови сигурността в района, без да воюва с "Хизбула", но е готова да го направи", предаде The Times of Israel.

"Хизбула" ни заблуди сериозно през 2006 г. и ни заблуждава сериозно дори сега", заявява той пред войниците от 769-а регионална бригада.

"Тя вижда тук огромна сила, единството на един народ, решимостта да направи всичко необходимо, за да възстанови сигурността на север, и аз ви казвам - това е моята политика", добави министър-председателят на Израел.

Нетаняху разговаря с войниците часове след като противотанкова ракета на "Хизбула" удари града.

"Разбира се, предпочитаме това да стане без широкомащабна кампания, но това няма да ни спре. Дадохме им пример какво се случва с техните приятели на юг, това ще се случи и тук, на север. Ще направим всичко, за да възстановим сигурността", подчерта той.

Коментарите на Нетаняху идват на фона на изявленията на "Хизбула", че не търсят война с Израел. Малко по-рано The Washington Post съобщи, че служители на Белия дом са загрижени, че премиерът на Израел Бенямин Нетаняху може да започне пълномащабна война срещу терористичната група "Хизбула" в Ливан, предаде "Фокус".

#Бенямин Нетаняху #Нетаняху

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници