Барселона записа труден успех над Мьонхенгладбах

Барселона записа труден успех над Мьонхенгладбах
Източник: www.focus-sport.net
A A+ A++ A

 

Испанският шампион Барселона записа труден успех с 2:1 при гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах в мач от група "С" на Шампионската лига. Без голямата си звезда Лионел Меси каталунците стигнаха до победата след обрат и така оглавиха еднолично класирането в тяхната група, предаде БГНЕС.

Торган Азар даде преднина на домакините в 34-ата минута при първата открила им се възможност за гол. След почивката влезлият като резерва Арда Туран възстанови равенството след асистенция на Неймар. Крайното 2:1 за Барселона оформи централният бранител Жерар Пике, който се разписа в 74-ата минута.

В другия мач от тази група шотландският шампион Селтик спря победния ход на Пеп Гуардиола и неговия Манчестър Сити. В изключително голово шоу на „Селтик Парк” в Глазгоу двата тима завършиха 3:3, като домакините определено могат да съжаляват, че не спечелиха, тъй като на три пъти повеждаха в резултата.

В един от най-интересните сблъсъци миналогодишният финалист Атлетико Мадрид победи с 1:0 като домакин баварския колос Байерн Мюнхен в мач от група "D". За последно двата тима се срещнаха на полуфиналите на турнира миналия сезон, като победата отново бе за възпитаниците на Диего Симеоне.

Иначе единственото попадение на „Висенте Калдерон” отбеляза белгийският национал Яник Ферейра Караско. В заключителните минути на срещата „дюшекчиите” можеха да запишат още по-изразителен успех, но звездата на тима Антоан Гризман пропусна да се разпише от бялата точка. В другия двубой от тази група дебютантът Ростов завърши наравно 2:2 при домакинството си на ПСВ Айндховен.

Ето и всички резултати от Шампионската лига:

Група А

Лудогорец – Пари Сен Жермен 1:3

Арсенал – Базел 2:0

Група B

Бешикташ – Динамо (Киев) 1:1

Наполи – Бенфика 4:2. /БГНЕС

Група С

Борусия (Мьонхенгладбах) – Барселона 1:2

Селтик – Манчестър Сити 3:3

Група D

Атлетико (Мадрид) – Байерн (Мюнхен) 1:0

Ростов – ПСВ Айндховен 2:2. 

#Барселона #Селтик #Атлетико Мадрид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници