Ангелкова: Други плажове като “Иракли”, “Карадере” и “Корал” няма да има

Ангелкова: Други плажове като “Иракли”, “Карадере” и “Корал” няма да има
Източник: www.clubz.bg
A A+ A++ A

 

Министърът на туризма Николина Ангелкова отчита, че обявяването на плажовете “Иракли”, “Карадаре” и “Корал” като морски плажове “за природосъобразен туризъм” е довело до диверсификация на масовия летен туристически продукт. Това се посочва в писмен отговор на Ангелкова до депутат, предаде БГНЕС.

Измененията в Закона за туризма от началото на 2016 г. е допринесло за реализация на специализиран и същевременно популярен начин на практикуване на почивка, смята министърът. Ангелкова допълва, че специална работна група трябва да изготви регламент за къмпингуването и да изготви дефиниция на понятието “къмпингуване”. 

От друг писмен отговор на министър Ангелкова става ясно обаче, че дали други плажове по подобие на “Иракли”, “Карадаре” и “Корал” ще бъдат обявени за практикуване на “природосъобразен туризъм” и няма да се предоставят на концесия, както и на тях да се поставят преместваеми обекти, е въпрос на “задълбочена експертна преценка”.

Ангелкова не пропуска да отбележи, че за почистване и извозване на отпадъците от “природосъобразните” плажове, както и за осигуряването на спасители, се изразходват финансови средства от събраните такси от концесии на други плажове. От отговора на Ангелкова може да се заключи, че други плажове от типа на трите за “природосъобразен туризъм” няма да има.

От писмените отговори на министъра се разбира, че България разчита на своята популяризация чрез първия Международен конгрес на Световните цивилизации и Модерния туризъм, който ще се проведе в периода 29 ноември – 02 декември 2016 г. в София. Форумът, който се организира от Министерство на туризма и Световната организация по туризъм на ООН, трябва да събере министри или високопоставени представители на 157 държави.

“Събитие от подобен мащаб е доказателство за международното признание към страната на картата на световните туристически дестинации и изключителен шанс за промотиране не просто на бранд “България”, но и на всеки един специализиран туристически продукт”, пише министър Ангелкова.

#Николина Ангелкова #къмпингуване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници