Нели Кройс с незаконна офшорка на Бахамите

Нели Кройс с незаконна офшорка на Бахамите
Източник: www.divident.bg
A A+ A++ A

 

Бившият еврокомисар по конкуренцията Нели Кройс а имала по време на мандата си регистрирана на Бахамите офшорна компания, разкриха европейски вестници, предаде БГНЕС.

Според документи, с които разполага германският ежедневник „Зюддойче цайтунг“ и Международния консорциум на разследващите журналисти, г-жа Кройс е била директор на регистрираната на Бахамите компанията Mint Holdings Ltd. През периода от 4 юли 2000 до 1 октомври 2009 г. тя е била еврокомисар по конкуренцията от 2004 до 2009г., преди да стане зам. председател на Европейската комисия през 2014 г.

Според правилата на ЕС „членовете на Комисията не могат да упражняват друга професионална дейност, независимо дали е платена или не. Еврокомисарите трябва в началото на своя мандат не само да се откажат от всякакви управленски функции, но да отбележат в специален публичен регистър всички такива, заемани от тях през предходните 10 години". Бившият холандски министър на транспорта Нели Кройс увери, че през 2002 г. е напуснала поста си в Mint Holdings и е излязла от фирмата през 2004 г. в началото на първия си мандат като еврокомисар. 

#ЕС #Бахамите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници