Йорданова: Данъкът за такситата ще изсветли бизнеса

Йорданова: Данъкът за такситата ще изсветли бизнеса
Източник: www.novini.bg
A A+ A++ A

 

850 лв. е данъкът за такситата за година. Когато коментираме този данък, важното е, че с него се облагат превозвачите и се дължи на автомобил, а не на водач. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ Екатерина Йорданова, предаде БГНЕС.

Данъкът е под 2.40 лв. на ден, което означава, че в повечето случаи един автомобил се обслужва от двама водачи, което означава, че един водач ще плаща под 1.20 лв. дневно. Йорданова смята, че този данък ще замени патентния данък, който е спрян през 2007 г. и това ще изсветли бизнеса. Тя заяви, че този данък не е обсъждано да се увеличава от 2017 г. Този данък замества корпоративния данък и данък общ доход (ДОД) за физическите лица, когато става дума за водачи - еднолични търговци.

Тя обясни, че разговорите за тази такса са започнали още преди да бъдат гласувани промените като са говорили и с таксиметровия бранш още през март, а от там са приели тези промени. Още по времето на дебатите в Народното събрание е станало ясно, че това няма да се отрази върху цените за гражданите. Промяната на закона е имала своите цели и това е промяна в посока да даде възможност на общините един данък, който по принцип отива в държавния бюджет, сега ще се предоставя на общините.

Средствата от този данък ще отиват за транспортната инфраструктура - пътната мрежа, тротоарите и др. По този начин ще бенефициенти от това ще бъдат самите шофьори. 

#Екатерина Йорданова #ДОД

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници