Ръстът в цената на билета се отнася основно за гостите на града, заяви Екатерина Йорданова

Ръстът в цената на билета се отнася основно за гостите на града, заяви Екатерина Йорданова
A A+ A++ A

"Надявам се, че това решение днес ще получи подкрепа в зала, но и че ще можем да комуникираме това решение пред софиянци", заяви вносителят на предложението за вдигане цената на еднократния билет за градския транспорт Екатерина Йорданова.

Според Йорданова, цената от 1.60 лв. се отнася изключително за ограничен кръг от хора и ръстът в цената се отнася основно за гостите на града. Тя посочи, че това се прави, за да се подобри услугата транспорт с модернизиране на транспортния парк и с подобряване на местата за паркиране. Все неща, които изискват инвестиции, затова е предложено или да се вдигне цената с 1% за всички или да се вдигне цената на билета.

Йорданова заяви, че темата за гратиса е много трудна за дискусия. "Не цената формира гратиса", заяви тя.
На въпрос на БГНЕС за това, че голяма част от софиянци са против необоснованото вдигане в цената на билета, Бояджийска заяви, че е некоректно да се твърди, че цената на билета се вдига с 60%, защото реално цената на билета се вдига с по-малко от 10%, а вдигането на цената с 60% е за ограничен кръг от хора.

Според нея еднократният билет стимулира гратиса. Йорданова посочи, че е необходимо пътниците също да помагат за ограничаването на гратиса.

#цена #билет #Екатерина Йорданова #транспорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници