България и Сърбия в съревнование за завод за автоклиматици

България и Сърбия в съревнование за завод за автоклиматици
„Мерцедес" и „Ауди" може да поръчат тапицерии за седалки на техните модели на производители в България. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Германски инвеститор избира между България и Сърбия за строителство на завод за автомобилни компоненти, съобщиха от администрацията на Софийска област.

От Областната управа са представили възможностите за инвестиция на представителите на германската компания, която иска да изгради завод за производство на компоненти за климатични инсталации за автомобили, предаде „Дневник" позовавайки се на БТА.

При положителна оценка на обстановката в България ще има посещение в края на юни на ръководството на компанията за окончателно определяне на инвестиционните намерения с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

„Мерцедес" и „Ауди" пък извършвали одит на завода за кожена тапицерия в село Мусачево, предаде „Стандарт".

Ако останат доволни от резултата, фирмите ще поръчат на собственика - южноафриканската компания ALC, да започне производството на тапицерии за седалки на техните модели.

От ноември 2011 г. заводът облича с кожа седалките на 5-а и 7-а на БМВ.

В България има поне десетина завода за производство на автомобилни компоненти за големи производители, основно по електрониката и ел. инсталацията, вътрешното обзавеждане, двигателите, окачването и т.н.

#Германия #България #Сърбия #завод

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници