Борисов: Споразумението с Турция работи, мигрантската вълна е в пъти по-малка

Борисов: Споразумението с Турция работи, мигрантската вълна е в пъти по-малка
БГНЕС
A A+ A++ A

 

За ултиматума през октомври не се говори вече. Хубаво, лошо – споразумението с Турция работи, мигрантската вълна е в пъти по-малка и вече имаме възможност да я овладеем.

Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на БГНЕС какво ще прави България и ЕС, как да се действа, ако Турция пуска мигрантския поток през нашата страна при положение, че Европа отхвърли визовия режим, както се очертава към момента.

Вярно, че бях в Турция и си навлякох остри коментари по този повод. Винаги съм бил малко по-напред от моите политически опоненти и историята го показва, заяви Борисов.

Виждате че и самите турски колеги станаха по-диалогични. За октомври вече не се говори. Темите за визите и за присъединяването на Турция се изтеглят по-назад.

Т.нар. сигурни области, сигурни центрове или зони за сигурност – те трябва да бъдат в самите държави – в Сирия, в Либия. В Сирия трябва да има такава зона, където да седят бежанците, Червения кръст, ние да ги подпомагаме и като спрат войните, хората да се върнат от другата страна на границата.

Миналата седмица Гърция получи още 165 млн. евро, явно еврокомисарят е грък.

Октомври не е сакрална дата.

#ултиматум #мигрантската вълна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници