Гърция търси 77 млрд. евро от големи длъжници

Гърция търси 77 млрд. евро от големи длъжници
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Властите в Гърция са дали ултиматум на големите длъжници, като са изпратили уведомителни писма на онези от тях със задължения към държавата от над 150 хил. евро

В. "Нафтемборики" пише, че такива писма са изпратени на повече от 20 хиляди длъжници. Даден им е срок до 27 юни да се явят в данъчните служби, за да погасят задълженията си, съобщава БТА.

Списъкът с големите длъжници бе поискан от кредиторите на Гърция и средствата от тях трябва да бъдат събрани до края на годината.

В. "Имерисия" отбелязва, че големите длъжници са около 20-25 хиляди от всички 4,5 милиона. Те обаче дължат около 85 на сто от общите задължения, тоест близо 77 млрд. евро.

В същото време се съобщава, че правителството в Атина е набелязало шест инициативи, с които смята да привлече инвестиции в икономиката от частния сектор. Инициативите са били представени от министъра на икономиката Йоргос Статакис на годишна среща на индустриалците от Северна Гърция.

Целта на инициативите е да се подпомогнат малките и средни предприятия, да се даде тласък на иновациите и да се осигури възможност на банките за финансиране на бизнеса.

#власти #Гърция #ултиматум #длъжници #кредитори #бизнес #финансиране #предприятия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай