Германският вътрешен министър предлага връщане на бежанци, ако нямат документ за самоличност

Германският вътрешен министър предлага връщане на бежанци, ако нямат документ за самоличност
bnr.bg
A A+ A++ A

 

Министърът на вътрешните работи на провинция Бавария Йоахим Херман, представител на Християн социалния съюз, заяви в интервю за в. „Билд”, че е възможно бежанци да бъдат връщани в кризисни райони, пише БГНЕС.

„Депортирането трябва да е възможно, включително и в кризисни райони, например в Северен Афганистан, където от години Бундесверът допринася за мира и свободата”, посочва баварският политик.

Статистиката показва, че 80% от пристигащите в Германия мигранти са без документи и могат да твърдят, че бягат от война, за да получат бежански статут. Според Херман, на тази практика трябва да се сложи край.

„Човек, пристигнал без документи, който не може да потвърди самоличността си, трябва да бъде спрян на границата и после, ако трябва, да бъде депортиран”, изтъква баварският вътрешен министър.

ХСС е част от управляващата коалиция в Германия, заедно с Християн демократическия съюз на канцлера Ангела Меркел. Председателят на ХСС Хорст Зеехофер многократно критикува Меркел за миграционната й политика.

#министърът на вътрешните работи #Йоахим Херман #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници