Ковачева очаква докладът на ЕК да отрази напредъка на България

Ковачева очаква докладът на ЕК да отрази напредъка на България
Ковачева очаква в следващия си доклад Европейската комисия да отрази създаването на Специализирания съд и приемането на Закона за конфискацията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правосъдният министър Диана Ковачева очаква в следващия си доклад Европейската комисия да отрази създаването на Специализирания съд и приемането на Закона за конфискацията.

„Очаквам докладът да бъде обективен с уговорката, че тази година и този месец юли няма да имаме стандартния доклад за изминалата година, а на практика ще имаме една петгодишна оценка за напредъка на България по всичките шест показатели. В този смисъл очаквам докладът да отрази адекватно напредъка на България“, заяви Ковачева, цитирана от БНР.

„В този смисъл мисля, че акцент ще бъде поставен върху някои от мерките, които бяха предприети в последните шест месеца и които бяха силно препоръчани от страна на Европейската комисия, например приетият Закон за конфискацията, стартирането на Специализирания съд и прокуратура през януари тази година и не на последно място, очакваните да бъдат приети на второ четене промени в Закона за съдебната власт, които предвиждат едно доста по-прозрачно номиниране и избиране на членове на следващия Висш съдебен съвет“, каза още правосъдният министър.

По повод появилите се информации за евентуална стачка на служителите в системата на затворите Диана Ковачева обясни, че се надява това да не се случи, и допълни, че е разговаряла с финансовия министър Симеон Дянков по темата.

#Диана Ковачева #Ковачева #министър на правосъдието #Европейската комисия #ЕК #доклад #Специализирания съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници